Vi har flere forskellige typer biler

Vi har følgende biltyper:

 • Renault Zoe elbil (5 stk)

 • Hyundai Ionic plug-in hybrid (1 stk)

 • Citroën C1 benzin (3 stk)

 • Citroën C3 diesel (4 stk) heraf 2 stk med trækkrog

 • Citroën Berlingo diesel (2 stk) begge med trækkrog

Garantibil: Hvis du mangler en delebil

Garantibil for medlemmer i samarbejde med Europcar i Roskilde

Det kan være et problem, at vi har for få biler i weekender og ferier, og nogle medlemmer må opgive at få en delebil i disse perioder.

Derfor har vi indgået en aftale med biludlejningsfirmaet Europcar i Roskilde, som giver alle i Munksøgård Delebilforening ret til at leje en udlejningsbil i perioder, hvor de ikke kan få en ønsket delebil, fordi den allerede er udlejet. Retten gælder hele året.

Foreningen refunderer prisforskellen mellem udlejningspris og delebilpris, hvilket sker ved at aflevere et særligt skema til kassereren. Medlemmet sørger selv for leje af udlejningsbilen, samt afhentning og aflevering.

Garantibilordningen gælder kun såfremt Europcar i Roskilde kan levere en udlejningsbil i det ønskede tidsrum.

Medlemmet skal opfylde og efterleve de betingelser, som udlejningsfirmaerne stiller. Nedenfor kan du læse mere om detaljerne i ordningen.

Medbring bevis for medlemskab af Munksøgård Delebilforening
I forbindelse med leje af udlejningsbil kan du bevise, at du er medlem af Munksøgård Delebilforening ved at logge ind i vores bookingsystem og vise din profil på din smartphone eller computer.

Udlejningsbiler som er omfattet af garantiordningen
Ordningen gælder kun biler som modsvarer vores delebiler i størrelse og prisklasse. Ordningen omfatter således ikke varevogne og flyttebiler, som man dog kan leje med rabat hos Europcar, se til sidst på denne side.

Afhentning og aflevering
Medlemmet booker selv udlejningsbilen, afhenter den og afleverer den igen.

Administration og refundering
Medlemmet lægger selv ud for udgifterne, og får prisforskellen mellem udlejningspris og delebilpris refunderet af Munksøgård Delebilforening gennem kassereren.

Munksøgård Delebilforening refunderer også udgifter til brændstof, hvilket gøres med følgende standardtakster. Lille personbil 0,64 kr. pr. km og for stor personbil 0,77 kr. pr. km.

Du udfylder et skema efter afsluttet leje
Skemaet (findes her) skal indeholde oplysninger om start- og sluttidspunkt, antallet af kørte km samt biltype, således at den tilsvarende delebilpris kan udregnes.

Det udfyldte skema samt regning fra Europcar scannes og sendes til delebil-betaling@munksoegaard.dk.

Almindelige betingelser
Medlemmet skal selvfølgelig opfylde og efterleve de almindelige betingelser, som Europcar stiller i forbindelse med udlejning. Det gælder også biludlejningernes regler for selvrisiko i forbindelse med evt. skader. Munksøgård Delebilforening refunderer således ikke evt. ekstra udgifter i forbindelse med skader.

Garantibil gennem Europcar
Europcar ligger på Københavnsvej 128 lige overfor McDonalds. Du kan booke en bil online på www.europcar.dk eller ringe til dem (tlf.: 46 75 01 02). Åbningstiden er mandag-fredag 7:30-17:00, lørdag 8:00-11:00 og søndag 8:00-10:00. Biler kan godt hentes og afleveres uden for dette tidsrum efter aftale.


View Larger Map

Rabat på billeje i Danmark er 50 kr. pr. dag, 100 kr. pr. weekend og 200 kr. pr. uge (max. 400 kr. pr. måned). Gratis leje af barnestol og barnepude.

Rabat på billeje i udlandet er 10 % rabat.

Rabatterne tilfalder Munksøgård Delebilforening.

Europcar opkræver standard depositum ved leje, hvilket indebærer at evt. overkørte kilometer, p-bøder, skader osv. afregnes via dette. Det er dig som lejer af bilen, som betaler depositum.

Ved bestilling af udlejningsbil skal du opgive et kundenummer. Vores kundenummer hos Europcar kan man få ved at spørge formanden.

Rabat på udlejningsbil i Europcar

Hvis du har brug for en varebil eller flyttebil eller andre biltyper, som Munksøgård Delebilforening ikke råder over, har du mulighed for at leje en sådan udlejningsbil igennem Europcar med rabat. Dette er ikke en del af garantibilordningen, men en mulighed for at du kan leje fx en mindre flyttebil hos Europcar med rabat.

Ved bestilling af udlejningsbil skal du opgive et aftalenummer. Vores kundenummer hos Europcar kan man få ved at spørge formanden.

El-biler

Foreningen har fem rene elbiler. De holder ved Munksøgård, hvor deres ladestationer er. Der er tale om bilmærket Renault Zoe.

Vejledninger for el-biler:Elbilerne skal altid sættes til opladning efter endt brug.

Rækkevidden afhænger af vejret og er mindre om vinteren, hvor der bruges strøm fra batteriet til opvarmning af kabinen. Elbilerne kan køre omkring 250 km om sommeren og omkring 200 km om vinteren, når de er fuldt opladet. Rækkevidden afhænger også at kørestil mv. fx bruges mere strøm ved høj fart på motorvej eller i stærk modvind.

Vores opladere er semi-hurtigladere og kan lade omkring 100 km på en time. Dette sikrer at elbilerne hurtigt oplades igen efter brug.

Når du booker en elbil bliver du bedt om at oplyse, hvor langt du skal køre. Dette bør gøres med en nødagtighed indenfor 5 km. Disse oplysninger bruger bookingsystemet til at beregne, hvor mange km næste bruger har til rådighed samtidig med at bookingsystemet også tager hensyn til, hvor meget batteriet er blevet ladet op siden bilen sidst var i brug.

Der er en ladebrik, som sidder sammen med bilnøglen. Ladebrikken skal bruges hver gang elbilen sættes til opladning på Munksøgård. Ladebrikken bruges endvidere ved ladning på offentlige ladestationer, hvor vi har abonnement til CLEVER's ladestationer. CLEVER har både en hjemmeside og app til smartphones, hvor deres opladere i Danmark (www.clever.dk). Det kabel som skal bruges til CLEVER's ladestationer ligger i bagagerummet. Endvidere har vi ladekort til udlandet (Shell Reharge). Ladekort til udlandet hentes i god tid inden kørsel hos Hanne Andersen, Munksøgård 94, mobil 53 80 85 86.

Der ligger også et såkaldt mormorkabel i bilerne, som kan bruges til opladning i en almindelige stikkontakt fx i et sommerhus, men her er ladetiden meget lang for at få en fuld opladning (omkring 24 timer). Det kræver en stikkontakt med en god jordforbindelse, og det er derfor ikke alle stikkontakter, hvor ladning er mulig.

Elbilerne er de mest miljøvenlige af vores biler. De har laveste CO2 udledning, ingen udstødning og meget lavt støjniveau fra motoren.

Ladning af elbil i udlandet
Vi har 8 Shell Recharge ladekort, som kan bruges til at lade elbil i udlandet. Der er adgang til over 120.000 ladestandere i Europa.

Hvis du skal til udlandet i elbil, så hent et ladekort hos enten Hanne eller Steen. Ladekortet er knyttet til foreningens kreditkort, så betalingen foregår automatisk, og det er muligt at følge forbruget.

For at kunne se ladestanderne skal du installere Shell recharge app på din telefon, og oprette en konto. Det er gratis. Du skal ikke aktivere ladekort eller bestille nye, som er muligt i app'en. Du bruger bare app'en til at finde ladestandere i udlandet, og så ladekortet til at lade med.

Instruktion i elbil af elbilambassadør
Medlemmer, som gerne vil prøve at køre i en elbil, kontakter selv elbilambassadøren, og de aftaler et tidspunkt, hvor det kan foregå. Det er medlemmet, der booker elbilen og betaler for prøveturen. Elbilambassadøren forklarer, hvordan det foregå med kørsel i elbil, hvordan man lader mv. Se også de korte vejledninger, som er vist ovenfor.

Ekstra udstyr

Autostole
Autostole i forskellige størrelser findes i delebilsrummet. Autostolene er personligt udstyr, og ejes ikke af delebilsforeningen, som heller ikke har noget ansvar for deres stand. Hvis man ikke ønsker at andre skal benytte ens autostol, skal man skrive tydelig navn på autostolen.

Tagboks til Citröen Berlingo
Man skal reservere tagboks og tagbøjer hver for sig. Tagbøjlerne kan også reserveres separate, hvis man kun skal bruge dem. Tagboks og tagbøjler er et smart system, som ikke kræver brug af værktøj for montering. Der hænger en vejledning med billeder på indersiden af døren til delebilsrummet, som beskriver, hvordan man påmonterer tagboksen. Her kan vejledningen ses: tagboks til Citröen Berlingo

Tagboks til den gamle model af Citroën C3
Man skal reservere både tagboks og tagbøjer, hvis man skal bruge tagboksen. Tagbøjlerne kan også reserveres separat, hvis man kun skal bruge dem. Tagboks og tagbøjler er et smart system, som ikke kræver brug af værktøj for montering. Der hænger en vejledning med billeder på indersiden af døren til delebilsrummet, som beskriver, hvordan man påmonterer tagbøjler og tagboksen. Her kan vejledningen ses: tagboks til gammel Citroën C3

Tagboks til den nye model af Citroën C3
Tagbøjlerne til den nye model af Citroën C3 er anderledes end til den gamle model. Her kan vejledningen ses: tagboks til den den nye model af Citroën C3

Cykelholder til Citroën C3
I delebilsrummet er der en cykelholder til Citroën C3, som monteres på bagsmækken.

Cykelholder til Berlingoen
Særlig cykelholder til Berlingoen monteres på knoppen af påhængstrækket.

2 ekstra sæder til Berlingoen
I delebilsrummet findes to ekstra sæder, som hænger på reolen. Sæderne monteres nemt i bagagerummet i Berlingoen. Sæderne er med sikkerhedsseler. Sæderne hænges på plads igen efter brug.

Sikkerhedsnet til Berlingoen
I delebilsrummet findes et sikkerhedsnet til Berlingoen. Det monteres i siderne ved loftet over bagsædet, og vil således beskytte passagerer mod flyvende genstande fra højt læs placeret i bagagerummet under en hård opbremsning.

Bagagerumsovertræk til Berlingoen
I delebilsrummet findes et bagagerumsovertræk til Berlingoen, som monteres i siderne lige bag bagsædet. Bagageovertrækket kan rulles ud, således at bagage i bagagerummet ikke er synligt ude fra, hvilket vil kunne modvirke tyveri fra bilen.

Startkabler
I delebilsrummet findes startkabler, som kan benyttes i tilfælde af et fladt batteri. Se hvordan de benyttes i bilernes brugsvejledning, som findes i bilerne. Brugsvejledningen beskriver, hvordan startkablerne skal monteres for ikke at skade det elektriske system på bilerne.

Smartphone løsning

Du kan booke bil via din smartphone

Du skal gå ind på hjemmesiden https://munksoegaard.letsgo.dk. Herfra kan du logge dig på systemet.

Afhængig af din smartphone er der forskellige muligheder for at tilføje adressen som en fast genvej.

Brændstof og vedligeholdelse

Køb af brændstof foregår med det kort, der er placeret i bilerne

Brændstofkort til OK-benzinstationer i Danmark ligger i bilerne. Koden er den samme til alle benzinkort. Ved køb af brændstof på andre tankstationer - eksempelvis i udlandet - refunderes udgifterne til benzin.

Check altid hvilken type brændstof bilen kører på - det står på brændstof-dækslet, hvis bilen kører på diesel. Er det en benzinbil, kører den på 95 oktan.

Hvis tanken kun er 1/3 fuld, skal du tanke inden du afleverer bilen.

Du skal aflevere bilen ryddelig, hvor alt affald mv. er fjernet, og den fremtræder pæn og ren. Husk at slukke alt lys, lukke vinduerne og låse dørene, når du afleverer bilen.

Vask af delebilerne foretages af en fadder (vaskeansvarlig) for hver bil. En vask omfatter en tur i vaskehal (eller manuel vask), støvsugning samt check af oliestand og dæktryk. Bilerne rengøres efter behov som i praksis er ca. en gang om måneden og lidt sjældnere om sommeren.

Øvrige medlemmer er også velkomne til at vaske bilerne fx efter en ferietur eller en tur, hvor bilen er blevet særlig beskidt.Foreningen refunderer udgifterne hertil.

Desuden er der en ansvarlig for service af bilerne samt for på- og afmontering af vinter/sommerdæk.

Forsikring og autohjælp

Forsikringsoplysninger ligger i handskerummet på alle bilerne.

Munksøgård Delebilforening har bilerne ansvars- og kaskoforsikret i If Forsikring. Medlemmerne har en selvrisiko på 2.500 kr. ved forsikringsskader.

Foreningen har en vejhjælps-ordning gennem Citroën. Telefonnummeret hertil er: 70121242.

Det enkelte medlem betaler selv bøder fx parkerings- og fartbøder ved brug af Munksøgård Delebilsforenings køretøjer. Munksøgård Delebilsforening kan oplyse politiet om, hvilket medlem, der i en given periode har anvendt bilen. Administrationsudgifter for Munksøgård Delebilsforenings medvirken til behandling af evt. bøde/straffesag i forbindelse med et medlems brug af Munksøgård Delebilsforenings biler kan pålægges medlemmet, jfr. prislisten.

Ved fejl, uheld og ulykker

Ved fejl, sammenbrud, ulykker og skader kontakt Hanne Andersen asap.

Medlemmet skal tjekke bilens tilstand inden brug. Indvendigt såvel som udvendigt checkes for skrammer, buler, punkteringer o.l. Nye fejl meddeles hurtigst muligt til Hanne Andersen 53 80 85 86 eller en anden fra bestyrelsen.

Evt. tvister mellem foreningens medlemmer vedrørende denne bestemmelse afgøres endeligt af bestyrelsen.

Ved fejl, sammenbrud, ulykker og skader på bilen skal Munksøgård Delebilsforenings bestyrelse hurtigst muligt informeres om en evt. ulykke og pludselig opstået skade. Reparationer må kun foretages, hvis der gives tilladelse af Munksøgård Delebilsforenings bestyrelse. Uden forud indhentet tilladelse vil eventuelle udgifter til transport, slæbning, værkstedsregninger o.l. ikke blive refunderet. Foreningen har vejhjælp, som kan foretage bugsering, starthjælp m.v.

Munksøgård Delebilsforening har truffet alle forholdsregler med henblik på at undgå mekaniske fejl. Skulle sådanne fejl alligevel opstå, er Munksøgård Delebilsforening imidlertid ikke ansvarlig derfor, og ej heller for eventuelle følger deraf.

I tilfælde af skade er medlemmet forpligtiget til:

 • omgående at underrette politiet, dersom en anden parts skyld skal fastslås, eller hvis der er tale om personskade.
 • at skaffe navn og adresse på de implicerede parter og eventuelle vidner
 • ikke at anerkende ansvar eller skyld
 • ikke at forlade bilen uden der er truffet fornødne forholdsregler med hensyn til beskyttelse
 • udarbejde en udførlig beskrivelse af uheldet og bidrage til udfyldelse af skadesanmeldelse

Medlemmet er pligtig til så vidt muligt at begrænse skadens omfang. Medlemmet er ansvarlig for skader, der opstår som følge af, at disse regler er brudt. Når skaden skal udbedres på værksted eller lignende skal medlemmet bidrage til aflevering/afhentning efter aftale med bestyrelsen.

I tilfælde af skader eller tab af køretøj er medlemmet forpligtiget til at betale for de fulde udgifter, såfremt medlemmet har brudt de kontraktmæssige forpligtigelser, forsikringspolicer eller loven. I øvrigt er medlemmet forpligtet til at dække udgifter op til den i prislisten anføre selvrisiko. Et medlem der er involveret i en færdselsforseelse i Munksøgård Delebilforenings bil kan komme til at betale administrationsudgifter, jfr. prislisten for Munksøgård Delebilforenings medvirken i behandling af sagen.

Vagtordning

Hvis du har problemer med din nøglebrik til at låse en bil op eller låse en bil så ring til nedenstående personer, som kan fjernåbne eller -låse en bil via computer. Det er en prioriteret rækkefølge så ring først til Hanne, svarer hun ikke så ring til Steen, svarer han ikke så ring til Paolo.

 1. Hanne Andersen på telefonnr. 53 80 85 86
 2. Steen Solvang Jensen på telefonnr. 30 18 31 27
 3. Paolo Poggi på telefonnr. 77 41 02 77

Skader og andre problemer med bilerne hører under Hanne Andersen på telefonnr. 53 80 85 86.

Huskekort

Parkeringsur

Alle bilerne har et elektronisk parkeringsur.

Værd opmærksom på om det viser det rigtige tidspunkt. Du er stadigvæk ansvarlig for evt. parkeringsbøder, hvis uret ikke viser det rigtige tidspunkt.

I handskerummet er der en manuel parkeringsskive som kan benyttes, hvis det elektroniske parkeringsur ikke viser korrekt.